Päällystys ja pintojen käsittely

Pystymme tekemään lähes mitä vain

UV-lakkaus

Teemme päällystyksen liuoksella ja kuivaamme sen välittömästi ultraviolettivalolla. Päällystys on saatavilla kiiltävänä, mattana sekä silkkisenä. UV-lakkaus voidaan tehdä joko paikallisesti osaan paperia tai kattaen koko painettavan pinnan. Päällystysmenetelmällä voidaan tarvittaessa syventää väritystä ja tehostaa kontrastia halutulta alueelta.

Iriodin lakkaus

Iriodin on kiiltävää pigmenttiä, joka sekoitetaan dispersio tai UV-lakkaan ja jota käytetään tekemään kiiltävä tai metallinen pinta painotuotteeseen. Iriodin päällystyksellä voidaan luoda jännittäviä väritehosteita, esimerkiksi siten että pinnan värisävy muuttuu katsomiskulman mukaan. Tyypillisimmät värit ovat kulta ja hopea, mutta myös muiden värien käyttö on mahdollista.

Tuoksulakkaus

Tuoksulakkaus sisältää pieniä määriä mikrokapseloituja tuoksuja, jotka painetaan lisäkerroksena tuotteen pintaan. Kun pintaa raaputetaan kynnellä tai jollain muulla tavalla, mikrokapselit rikkoutuvat ja vapauttavat tuoksua. Erilaisia tuoksuja on valittavana laaja valikoima (yli 200) sisältäen mm. hedelmät, puu, yrtit ja edelleen muita tuoksuja kuten cappuccino, pizza, tupakka muutamina esimerkkeinä.

Kimalle-lakkaus

Kimalle- eli Glitter-lakka on sekoitus pieniä hiukkasia metallin värisestä polyesterikalvosta sekoitettuna UV-lakkaan. Lakkausta on saatavilla erilaisilla väreillä ja erikokoisilla hiukkasilla, suosituimmat värit ovat kuitenkin hopea ja vihreän sävyt. Yhteistä lopputuloksille on että jälki huomataan. Se voi olla hieman kiiltävä pinta, jossa värilliset hiukkaset ovat hajallaan tai esimerkiksi voimakkaasti kiiltävä pinta, jossa kaikki graafiset elementit on päällystetty värillisillä hiukkasilla.

Kylmäfolio-painatus (cold foil)

Kylmäfolio-painatus on yksi tapa luoda huomiota herättävä ja laadukkaan näköinen metallinen pinta painatukseen. UV-liima (eli ultravioletti-valolla kuivattava liima) tulostetaan paperille haluttuun muotoon. Tämän jälkeen koko pinta katetaan foliolla. Folio kiinnittyy liimaan, jonka jälkeen halutun alueen ylimenevät folion osat poistetaan.

Kuumafolio-painatus (hot foil)

Kylmäfolio-painatuksen ohella kuumafolio painatus on menetelmä, jolla voidaan toteuttaa realistisen näköinen metallinen pinta painatukseen. Halutun muotoinen painomalli/-pinta asennetaan painokoneeseen ja sen jälkeen painopinta kuumennetaan. Foliokalvo asetetaan paperin ja pinnan väliin siten, että puristettaessa folio kiinnittyy paperiin. Koska lämmön ohella puristuspaine on tärkeä vaikuttava tekijä kuumafolio-painatuksessa paperi puristuu hieman ja painojäljen muoto ja tuntuma tulevat esiin. Verrattuna kylmäfolio-painatukseen tämä menetelmä on ihanteellinen kun painettava alue on pienehkö.

Kohokuviointi, pakottaminen

Kohokuviointi on tekniikka, jossa tehdään korotettu painokuviointi paperiin tai muuhun materiaaliin. Tekotapa vaatii kahta samanmuotoista painomallia/stanssia, yksi joka on koholla ja yksi joka on kuopalla ja toimii edellisen vastinkappaleena. Painomallit sopivat toisiinsa siten että kun paperi puristetaan niiden väliin koholla oleva stanssi pakottaa paperin toisella puolella olevaan syvennykseen. Puristuksen seurauksen paperiin tulee etupuolelle halutun mallin mukainen kohokuvio ja vastaavasti toisella puolella kuvio uppoaa materiaaliin.